Modele de management al carierei

Managementul carierei profesionale reprezinta o activez dificila, Dar Extreme de Utila pentru realizarea performantei, fapt pentru care este esentiala conceperea unui modèle clar fata de Care angajatii sa-si poata raporta asteptarile SIS a-si directioneze eforturile, daca se doreste ca Organizatia sa poata face FATA tuturor presiunilor la care este supusa, atat DIN intérieur, Cat mai ales DIN extérieur. Managementul carierei trebuie vazut prin Prisma intereselor organizatiilor si ALE angajatilor. n aceasta idee, managementul carierei are n f. v. procesul de planificare a carierei Care vizeaza Modul de avansare a angajatilor n cadrul Organizatiei conforme necesitatilor acesteia, performantele angajatilor, potentialul acestora si ASA Lor, CT si zapewniania succesiunii manageriale cu menirea de une asigura PE CT posibil Organizatia ca va dispune de persoanele de Care are nevoie pentru a-si atinge obiectivele. Managementul carierei cuprinde integrarea planificarii si Dezvoltarii carierei, iar, intr-o acceptiune mai Larga, implications mutiplele kausalen functionale ALE planificarii carierei individuale, planificarii cerierei organizationale si Dezvoltarii carierei. Daca privim la Modul General observam trei modele de planificare a carierei: modelul « Sansa si Noroc » in care angajatul se bazeaza doar pe Sansa sau Noroc pentru a ajunge in Compania sau functia Dorita considerand ca trebuie sa fie la locul si momentul potrivit. De asemenea in aceast Model includem si persoanele Care considéra ca pentru a avansa intr-o Institutie sau companie trebui sa faci compromisuri, sa ai relatii, pile sau o anumita apartenenta politica. Formateur certificat, facilitateur, expert Managementul carierei, Consilier Vocational Autor: Ioana DRAGNE, partener Managementul Carierei INTRODUCERE Cap. I. ASPECTE GENERALE PRIVIND MANAGEMENTUL CARIEREI. 4 1,1. MANAGEMENTUL CARIEREI.

4 1.2. DEZVOLTAREA CARIEREI PROFESIONALE. 14 1,3. PLANIFICAREA CARIEREI – FACTORI DE INFLUENTA. 15 1,4. PLANIFICAREA CARIEREI ORGANIZATIONALE. 20 casquette. II.

ABORDAREA INDIVIDUALA A CARIEREI. 22 2,1. CONCEPTUL DE CARIERA. 23 2,2. PLANIFICAREA CARIEREI INDIVIDUALE. 25 2.3. PLANIFICAREA CARIEREI ORGANIZATIONALE. 26 2,4. DEZVOLTAREA CARIEREI. 27 2.4.1.